Dobra włoska restauracja – menu i wino
Restauracje włoskie to w kraju najczęsciej spotykany rodzaj gastronomii. Kochamy włoskie jedzenie bo jest pyszne, treściwe i ceszy oko. Oczywiście najczęściej wybieramy takie przysmaki jak pasty. Mocniej wrażliwi kosztują równie pyszne potrawy – canelloni, lasagne i włoskie zupy minestrone.
Szukając tradycyjnej włoskiej restauracji warto zwrócić uwagę na elementów: jak wiele składników rzeczywiście jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu znajdują się też mniej popularne potrawy, czy karta win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoskie potrawy to duża różnorodność i dania z wielu miejsc kraju. W najlepszej restauracji poczujemy naturalny klimat Włoch.
Włoska kuchnia nie jest trudna, ale to wcale nie oznacza, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to wspaniała kuchnia z Europy .
Aromatyczne wino włoskie
Żadna szanująca się knajpka włoska, która aspiruje do tytułu bycia eleganckim miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie powinna zapominać wina. Posiłek bez wyjątku powinien obejmować też trunek. Kieliszek czerwonego wina to we Włoszech cos zupełnie naturalnego. La Grande Mamma na Rynku Głównym Klasyczne wina z Włoch to zdecydowanie toskańskie vin santo, lombardyjskie oltrepo pavese a także cagliari z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę chce być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, musi posiadać szeroką kartę win.
Regionalna kuchnia włoska
Chcąc poznać indywidualność włoskiego gotowania bez wahania trzeba odwiedzić restaurację, która potrafi podać nie jedynie makaron i pizzę.
Zobacz film